Diensten

De klimaatadaptieve beelden uit deze winkel kunnen je op veel manieren toepassen. Het liefst zoveel mogelijk, want meer bekendheid van klimaatadaptatie als thema en als vakgebied betekent een betere leefomgeving voor de generaties na ons! Maar soms wil je nèt even iets anders of vraagt het thema voor jouw organisatie wat eigens. Een beetje exclusiviteit of thematische samenhang bijvoorbeeld. We bieden daarom de volgende diensten aan, in relatie tot onze beelden.

De adaptatie ‘menukaart’

Het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) zegt: “in de periode 2020 tot 2050 gaat de hele openbare ruimte van ons land tenminste één keer op de schop. Pak die momenten aan om de nieuwe inrichting meteen klimaatbestendig en waterrobuust te maken”.
Het is dan handig om als organisatie stelling te nemen door vooraf te zeggen wat jouw organisatie verstaat onder “klimaatadaptief, kwalitatief en toekomstbestendig”. Een ‘menukaart’ kan daarbij helpen.

Voor meerdere gemeenten hebben we inmiddels menukaarten gemaakt, vaak op categorie. We gaan eerst samen in gesprek en met jou en je collega’s. Daarin zoeken we naar uitdagingen en overeenkomsten. Samen zoeken we naar de beelden die jouw organisatie passen als een jas. Ieder vakgebied of discipline heeft z’n inbreng. Het samen eens worden over nieuwe manieren van inrichten, dat is het doel.
Als voorbeeld kun je bij ‘klimaatadaptieve weginrichting’ een serie beelden plaatsen met soorten goten, drempels, stenen of afvoer waarvan jij en je collega’s zeggen: “Ja, hier kunnen we wél wat mee’. Het kan daarna als standaard gebruikt gaan worden. De gemaakte menukaarten worden vaak gebruikt bij gemeenten om bij eigen ontwikkelingen een verbeterslag te maken, maar ze worden ook meegegeven aan ontwikkelaars onder het mom van: “Zo doen we dat hier”.

Fotoreportage op maat

Dat klimaatadaptatie ook heel mooi kan zijn, dat heb je hier natuurlijk al ontdekt. Beelden genoeg! Maar soms is een algemeen beeld op een andere locatie niet goed genoeg. Als je trots bent op wat je hebt bereikt, dan wil je dat laten zien. Wij maken daarom voor diverse organisaties exclusieve fotoreportages van succesvolle klimaatadaptieve maatregelen die zijn aangelegd. Die beelden worden bijvoorbeeld verwerkt in beleidsdocumenten, strategieën, nieuwe websites of campagnes. Lokaal maatwerk dus.

Beeld werkt overtuigend. Ook de minder goede voorbeelden of probleemlocaties kunnen worden gefotografeerd om een totaalbeeld te geven van hoe de klimaatadaptatievlag erbij hangt. Je kunt er je eigen draai aan geven!

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden rondom een ‘menukaart’ of fotoshoot? Mail dan naar info@scherpgesteld.nu 

    Populaire zoektermen zijn: droogte | hittestress | wadi | drone | mensen | water | gevelgroen | bloemen……. Maar zoeken op provincie, stad of dorp kan ook!